Десетки деца се спуснаха по алпийските тролеи при демонстрацията на военните /галерия/

    Оръжия и оборудване демонстрираха днес на площад "България" в Смолян военните от 101-ви Алпийски полк. Демонстрацията беше посветена на Деня на храбростта и Българската армия - 6 май. Различните типове въоръжение, с което разполага Алпийския полк, предизвикаха любопитството на децата. Всички бяха най-впечатление от оръжието, което нарекоха базука. "Това не е базука, а РПГ 7 б, ръчна противотанкова гранатохвъргачка, да, тя е едно от оръжията, които са интересни на децата, нейното предназначение е да унищожава бронирана техника на противостоящи сили, тя е интересна на децата. Представяме съвременно стрелково въоръжение, снайперови пушки от последно поколение, модернизирания автомат "Калашников", картечницата им е интересна", обясни лейтенант Симеон Кубински, командир на 1-ва Алпийска рота в 101-ви Алпийски полк.
    Специално за демонстрацията в района на каскадите и на площада военните изградиха два алпийски тролея за децата за по-малки и по-големи с различна степен на екстремност. 
    "Тролеите в момента ги правим за атракция на децата, но по принцип тези тролеи имат широко приложение в нашата работа, изграждат се с цел пренос на товари или медицинска евакуация при затруднен терен, където това спестява време и ресурси", допълни летенант Кубински.
    3-годишната Мими беше най-малкото дете, което се спусна по съоръжението. "Аз съм военослужещ и искам да въведа и моите деца в тази сфера, в смисъл просто да обичат тези неща", каза майка й Станимира Чешмеджиева.
    През целия ден интересът към спускането по алпийските тролеи не стихваше.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини