За дванадесета година се проведе регионалният конкурс „Червен, червен Великден“

    За дванадесета година се проведе регионалният конкурс „Червен, червен Великден“
    Четиринадесет вкусни трапези бяха подредили читалища от радомирско, пернишко, брезнишко, Защитено жилище в с. Извор и училището в с. Извор. Жури в състав Цветана Манова – етнолог, Милчо Георгиев – етнохоролог и Кристияна Рангелова – началник отдел „Хуманитарни дейности“ в Община Радомир, имаха трудната задача да изберат победителите в тазгодишното издание за традиционна великденска трапеза.
    „В навечерието сме на един от най-светлите християнски празници. Пожелавам да ги отбележим в споделеност, с обич и доброта. Поздравления за организаторите, че през годините успяха да превърнат „Червен, червен Великден“ в едно от най-големите регионални събития в пролетния календар“, каза Кирил Стоев и пожела на всички гости и жители на общината светли великденски празници.
    Богата музикална програма на читалищата от община Радомир съпровождаше събитието.
    Награда „Златно яйце“ и първо място за цялостно представяне, спечелиха самодейците от читалище „Наука - 1967 г." в пернишкото село Черна гора. Сребърно и бронзово яйце взеха НЧ „Отец Паисий -1927 г." в с. Витановци, и НЧ „Бъдник“ от Радомир. Награда за най-хубави козунаци бе присъдена на читалището в село Кондофрей. Специалната награда на кмета на община Радомир Кирил Стоев бе връчена на представителите на читалище „Иво Войвода 1928 г." от с. Долна Секирна (общ. Брезник).

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини