Ученици от ПМГ стартираха кампанията за подпомагане на хора в нужда

    Ученици от Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ стартираха от днес кампанията „Великден за всеки“ за подпомагане на хора в нужда от община Хасково. В тази връзка днес във фоайето на училището беше организиран благотворителен базар. На маси бяха изложени домашно изработени курабии, орехов пай, кексчета, бисквити и други вкусотии. Учениците имаха възможност да си закупят от изделията, а парите се събираха в кутия.

    Инициативата е на четирима ученици – Илиан Ангелов, Румен Христозов, Божидар Димоларев и Димитър Стефанов от 8В клас с класен ръководител Веселина Иванова. Акцията е подкрепена от хасковското ОУ „Любен Каравелов“, където има поставени кутии за дарения.

    Благотворителната акция на учениците от ПМГ-Хасково продължава на 26 и 27 април от 10 до 18 часа в хипермаркет „Кауфланд“. През следващите два дни там ще има доброволци, които ще събират помощи в колички. Желаещите могат да дарят пакетирани храни и продукти.

    Със средствата и храните ще бъдат подпомогнати хора в нужда – възрастни, бедни, без роднини. За целта гимназистите са поискали информация от дирекция „Социално подпомагане“.

    „Искаме да зарадваме уязвимите хора за предстоящите празници и да им покажем, че не са забравени“, казаха учениците от ПМГ. Храните и продуктите ще бъдат раздадени на нуждаещите се през другата седмица.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини