Полярният изследовател и учен проф. Христо Пимпирев представи биографичната си книга „Антарктическият стопаджия“ в Радомир

Изображение 1 от 5

    Полярният изследовател и учен проф. Христо Пимпирев представи биографичната си книга „Антарктическият стопаджия“ в Радомир.
    Събитието бе организирано от известния български журналист Симеон Идакев и Община Радомир, а датата не е избрана случайно, тъй като на 23 април се отбелязва Международният ден на книгата и авторското право.
    Залата на община Радомир се оказа тясна за над 80 жители и гости, които искаха да се срещнат с проф. Пимпирев.
    „България има своя база и полярен кораб, който тази година извърши второ плаване от Варна до остров Ливингстън“ сподели проф. Пимпирев. Той заяви, че имаме с какво да бъдем горди, защото на ледения континент работата на нашите учени вече близо 30г. е допринесла страната ни да има своето достойно място сред държави, като САЩ, Русия, Япония и др.
    Кметът Стоев подари на проф. Пимпирев почетния символ на Радомир, с пожелание той да бъде отнесен в българската база на о. Ливингстън. „Радомир също има с какво да се гордее и за всички нас е огромна чест да бъдете наши гости и да се докоснете до нашия град“, сподели градоначалникът.
    Учениците от клуб „Атлас“ към ОУ „Христо Смирненски“ подариха ръчно изработено дърво с посланието: „Ние сме корените на растенията под почвата, която изследвате. Благодарение на нашите учители, усилено растем в познанието, към центъра на Земята. Благодарим Ви, професор Христо Пимпирев!“
    В началото на срещата проф. Пимпирев бе представен, като човек, който е превърнал личната си мечта в държавна политика - респектиращо, вдъхновяващо и мотивиращо изказване, подплатено с дългогодишната отдаденост и резултати от работата на професора и екипа му. Повод за гордост и достоен пример за това, че с много труд и упоритост всичко е възможно!

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини