Вятър със скорост от 23 м/с изкорени и събори дървета в Кърджали,намесиха се пожарникари

Силен вятър със скорост от 23 м/с изкорени и събори дървета в Кърджали.Вятърът духаше на пориви.За щастие няма пострадали.Това съобщиха за Кърджали бг вести от хидро-метеорологичната обсерватория на Кърджали.

На три сигнала за техническа помощ са реагирали вчера екипи на РСПБЗН-Кърджали. По обяд огнеборци премахнали паднало върху автомобил дърво в кв.“Веселчане“ в Кърджали вследствие на силния вятър. Друг екип отстранил паднало дърво на пътното платно в града. В 11,40 часа е бил подаден сигнал за падаща мазилка от фасадата на сграда в Кърджали. Двама огнеборци обезопасили мястото с ограничителна лента.

Четирима пожарникари от службата в Джебел и четирима горски работници са загасили горяща горска постеля и са спасили от изгаряне 250 декара смесена гора в землището на село Плазище. Сигнал за произшествието е подаден вчера около 14,30 часа. Изпратените на място огнеборци и горски служители успели да локализират пламъците на площ около 1 декар, преди да обхванат масива. Няма материални загуби. Небрежност при боравене с открит огън е причина за произшествието.  Полицаи от РУ-Джебел са установили, че двама мъже на 20 г. и 33 г. са съпричастни към деянието.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Снимка:Мохамед Хабил

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини