Два тайбрека препънаха Григор в близо 4-часов дуел със световния номер 7

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров загуби близо 4-часов дуел със световния номер 7 Холгер Руне и отпадна на осминафиналите на “Мастърс”-а в Монте Карло - 6:7(9), 6:3, 6:7(2) за 3 часа и 30 минути игра, съобщи "Sportal.bg". 

Гришо и Руне предложиха качествена и атрактивна битка за зрителите с куп фантастични отигравания и някои трикови удари от българина. Той изостана с пробив в средата на първия сет, но го върна и стигна до тайбрек. В него обратите и драмата не спряха до последната секунда, а в крайна сметка датчанинът надделя след 90 минути игра.

Димитров започна с пробив и взе сравнително безкомпромисно втория сет, а в третия не се стигна до пробив. Мрежата се намеси решително за мини-пробив в полза на Руне в тайбрека и той дръпна значително с 0-4, след което затвори мача.

Григор все още може да се изкачи до осмото място в световната ранглиста, защото добави 45 точки в актива си, който става 3595. Ако Руне не защити 600-те пункта от достигнатия финал миналия сезон, това ще стане факт, а датчанинът ще напусне топ 10.

Източник: sportal.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини