Мъж наръга с нож губернатора на Мурманска област в Русия

Нападателят е задържан, мотивите му - засега неизвестни

Неизвестен нападател намушка с нож губернатора на руския арктически регион Мурманск, ранявайки го в стомаха, след като в четвъртък е провел среща с жителите,  цитираха руските информационни агенции пресслужбата на губернатора, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Мъжът е нападнал губернатора Андрей Чибис, когато  той излизал от среща в градския дворец на културата на местния град Апатити, южно от северното пристанище Мурманск, предаде ТАСС.

„Имало е въоръжено нападение и той е получил рана от нож в стомаха. Нападателят е задържан“, цитират агенциите пресслужбата на губернатора.

„В момента губернаторът е в хирургическа клиника. Той е в съзнание и сам се е придвижил до колата си. По пътя към болницата той говореше и отговаряше на въпроси. Беше смел и весел."

Агенциите не казаха нищо за евентуален мотив за нападението.

След операцията положението на губернатора се оценява като тежко и той се намира в реанимацията, съобщи главният лекар на болницата, в която Чибис беше опериран, предаде ТАСС. Няма опасност за живота му, твърдят лекарите.

Задържаният за нападението Александър Биданов е местен жител на 43 г., посочва агенцията.

Въоръженото нападение срещу държавен служител е сравнително рядко в Русия, особено в арктически регион като Мурманск, на около 1500 км северно от Москва, посочва Ройтерс.
 

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини