Доналд Тръмп плати рекордна гаранция

 Гаранция от 175 милиона долара плати Доналд Тръмп, за да да  стартира на процеса по обжалване по гражданско дело за измама в Ню Йорк,  съобщи АФП.

Гаранцията, обезпечена от застрахователната компания Knight Specialty Insurance Company, беше внесена от адвокат на фирмата. Тя даде възможност на бившият президент на Съединените щати да оспори решението, което не само налага значителна санкция, но и включва забрана за него и още няколко висши ръководители на Trump Organization да ръководят компании в Ню Йорк€ забраните им важат за  различен период от време.

Тръмп успешно убеди апелативния съд да намали размера на гаранцията от първоначално наложената от съдията от Върховния съд на Манхатън Артър Енгорон санкция в размер на 454 млн. долара.

Това не е единственото  съдебно дело, в което името на Тръмп е замесено, но това не му пречи да се опитва да свали президента демократ Джо Байдън на изборите в САЩ на 5 ноември. 

Съдебните маневри на Тръмп забавиха три наказателните процеси, въпреки че съдия от Ню Йорк постанови в понеделник, че четвъртият случай, включващ тайни пари, платени на порнозвезда, ще започне на 15 април.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини