СУ "Отец Паисий" бе домакин на проява от Месеца на Америка в Кърджали, посрещна заместник посланика на САЩ

Изображение 1 от 6

    Средно училище "Отец Паисий" бе домакин на проява от програмата на Месеца на Америка. Специално за събитието на 21 март в Кърджали пристигна заместник-посланикът на САЩ Андриа Брулет- Родригез. Тя бе посрещната с питка и мед и бе приветствана от директора на училището Златко Атанасов. Ученическият фолклорен състав изпълни българско хоро. Гостенката разгледа училището и разговаря с ученици и преподаватели.
    В компютърна зала „Проф. Минко Балкански“ Валентина Иванова, председател на Дружество "Приятели на САЩ" и гостенката откриха състезание между ученици от трите големи училища в града: Езикова гимназия "Христо Ботев", СУ "П.Р.Славейков" и от училището-домакин. Двете интернет игри-куиз „Какво знаем за американските президенти“ и „География на САЩ“ са създадени на български и на английски език по поръчка на Дружество "Приятели на САЩ". от Рефик Тефик и Денислав Тихов, ученици от профилираните паралелки „Софтуерни и хардуерни науки“ на СУ „Отец Паисий“ с ръководител Атанаска Мишонова.
    Зам.посланик Андриа Брулет- Родригез също се включи в игрите. Оцени ги като великолепен начин за обучение, поздрави създателите им и обеща да ги препоръча на Американския университет в България.
    Накрая заместник-посланик Андриа Брулет- Родригез награди най-добре представилите се в състезанието. Първите три места заеха Джан Мехмедемин и Севил Гюнер Ахмед от СУ "П.Р.Славейков" и Георги Дичков от Езикова гимназия "Христо Ботев".
    Месецът на Америка се организира от дружество "Приятели на САЩ" със съдействието на община Кърджали и американското посолство за 14-та поредна година.

    Това съобщиха от ръководството на училището.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини