Цветна седмица в ПГ по туризъм

За поредна година учениците от Професионална гимназия по туризъм се включиха в кампания, посветена на Международния ден на хората със синдром на Даун. Той се отбелязва на 21-вия ден от третия месец символично, за да покаже, че синдромът е свързан с тризомия (три копия) на 21-вата хромозомна двойка.

Учителите и учениците от ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ -Кърджали се включиха в шареното предизвикателство с различни инициативи. Вълшебния свят на дъгата вдъхнови учениците, които изразиха своята подкрепа с импровизирана цветна дъга. Гимназистите обуха своите  ярко оцветени чорапи в знак на съпричастност към тези добросърдечни, усмихнати и винаги приятелски настроени хора. Изработиха табло със снимки на „слънчевите деца“, с фигурки на весели човечета и шарени чорапи. Учениците със СОП от училището също не останаха безразлични. Те рисуваха, оцветяваха, изрязваха, лепиха и подготвиха цветна изложба. Тя ще радва учителите и учениците на гимназията в седмицата, посветена на 21 март.

       Предизвикателството ни цели да покаже, че заедно можем да се обединим и да подкрепим хората, родени с този синдром, защото те заслужават щастлив и достоен живот като всеки един от нас.

Ученици и учители от ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ се надяваме, че посланието ще стига до все повече хора, които ще подкрепят тази кауза. Именно различията между нас правят света красив и цветен!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини