Разследват опит за достъп до медицинското досие на Кейт Мидълтън

Започна разследване на твърденията, че поне един служител на лондонската клиника, в която принцеса Кейт бе оперирана през януари, се е опитал да получи достъп до медицинските ѝ досиета без разрешение, предаде АФП.

Принцесата на Уелс, съпруга на британския престолонаследник, претърпя тежка коремна операция на 16 януари в лондонска клиника, където остана около 10 дни.

Дворецът Кенсингтън не даде подробности за операцията и настоя, че Кейт желае "личната ѝ медицинска информация да остане поверителна".

Таблоидът "The Mirror" твърди, че "се смята, че поне един член на персонала е бил хванат в опит" да получи достъп до досието на Кейт.
Службата на комисаря по информацията, която следи за защитата на данните, заяви, че е "получила доклад за нарушение" и е "в процес на оценка на предоставената информация".
 
"Разбирам, че полицията е била помолена да разгледа въпроса", заяви държавният секретар по здравеопазването Мария Колфийлд.

Ексклузивната лондонска клиника настоява, че всички нейни пациенти, "независимо от техния статут, заслужават пълно уединение и конфиденциалност по отношение на медицинската си информация".

Дворецът Кенсингтън заяви, че "това е въпрос, който е от компетентността на Лондонската клиника".
По време на хоспитализацията ѝ тя беше посочила, че Кейт няма да се върне към публичните си задължения преди Великден.

Мистерия около здравoсловното състояние на Кейт Мидълтън: Какво премълчава Бъкингамският дворец

Но дългото отсъствие на принцесата, която обикновено е една от най-фотографираните жени на планетата, даде повод за всякакви слухове и бурни спекулации относно здравословното ѝ състояние.

Според съобщения в британските медии не се очаква Кейт да се върне към публичните си задължения преди средата на април.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини