Руса и с голямо сърце - ето я новата най-красива жена на света

Конкурси за красота вече има много, но един е този, чиято корона тежи най-много. През изминалия уикенд на бляскава церемония в Мумбай, Индия бе избрана 71-та носителка на титлата Мис Свят. Това е 25-годишната Кристина Пишкова от Чехия. Тя наследи полякинята Каролина Билаевска, която носеше короната доста дълго - от март 2022 г., защото миналата събитието така и не се проведе.

В красивата надпревара взеха участие 111 красавици от целия свят. Имаше и българско присъствие в лицето на 16-годишната Ивана Събева, която преди месец бе обявена за Мис Свят България. На бляскавия финал на сцената излязоха само 40 претендентки, които спечелиха мястото си там с победи в разнообразни състезания, свързани с физическа подготовка, красота, таланти и публична реч.

Дългата надпревара е продължила от 18 февруари до 9 март. Във финалната вечер участничките бързо останаха едва 12, а после и осем. Те трябваше да заблестят не само с визия, но и с интелект, отговаряйки на въпроси по различни теми, като например външна политика. Това не затрудни новата Мис Свят, която освен модел, е и студентка по право.

Във финалната четворка останаха представителки на четири различни региона от света - Африка, Америка и Карибите, Европа, Азия и Океания. Като последна задача те трябваше да представят своите филантропски цели и планове през влиятелни индийски бизнесмени и да успеят да ги впечатлят.

Е, и тук Кристина Пишкова се справи най-добре. От години тя се занимава с осигуряване на достъп до образование на децата в Африка. Именно това е и мисията, с която ще напълни със смисъл слогана на конкурса - "Красота с цел". А нейни подгласнички останаха Ясмина Зейтун от Ливан, Аче Абрахамс от Тринидад и Тобаго и Лесего Чомбо от Ботсвана, пише CNN.

След края на конкурса новата Мис Свят определи дните си в Индия като "цветни и много различни". Сподели, че е много впечатлена от това хората там наистина се борят за целите си и смята да последва техния пример. Тя добре знае, че короната е не само привилегия, но и голяма отговорност и няма да си позволи да разочарова очакванията, които всички имат към нея. Затова ще работи наистина здраво през следващата година, цитират я от Business Standart.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини