Синди Крофърд впечатляваща на 58 години

Един от най-успешните супермодели Синди Крофърд празнува своя 58-ми рожден ден вчера на 20 февруари.

Американката от обикновено семейство успява да се превърне в най-високоплатения модел на 90-те години на миналия век, отпада от университета по химия заради договор за моделство, омъжва се за Ричард Гиър и успява да промени стандартите за красота благодарение на известната си бенка.

Синди е родена в Илинойс в семейството на електротехник и медицинска сестра. Бъдещата звезда на модния подиум израства с две сестри, а като тийнейджърка преживява смъртта на по-малкия си брат от левкемия. Синди Крофърд започва да се интересува от моделство на 16-годишна възраст, когато местният фотограф Роджър Легел я моли да се снима за ученическия вестник. Снимката се състояла край басейна в задния двор на къщата на приятеля на Сидни от гимназията. Тя харесва начина, по който се чувства пред обектива, и тогава Синди решава да продължи да се снима.

Синди убеждава родителите си да я пуснат и заминава за Чикаго в търсене на агент, а по-късно те придружават дъщеря си на „първата ѝ работна среща“. През 1986 г. Крофърд се премества в Ню Йорк.

В ранните етапи на кариерата си Синди има псевдоним Бейби Джия (Baby Gia) заради приликата си със супермодела Джия Каранджи. Отличителна черта на Крофърд е изпъкнала бенка на лицето ѝ, която често е ретуширана в ранните ѝ снимки. След първата корица на Синди за Vogue през 1986 г., на която главният редактор Грейс Мирабела решава да не „премахва „бенката на Синди, тази отличителна черта се превръща в нейна запазена марка. Но основната съперница на Мирабела - Анна Уинтур, която открито се бори да заеме мястото на колежката си и по това време е начело на британския Vogue, е на друго мнение. За корицата на британския Vogue през януари 1987 г. Уинтур умишлено премахва бенката от лицето на Синди.

Скоро Крофърд се превръща в най-известния модел и секссимвол на 90-те години: появява се на кориците на модните списания и става най-желаният модел на ревютата на Chanel, Versace, Ralph Lauren и много други. През 1988 г. Синди неочаквано решава да се снима за Playboy, което се смята за стъпка назад за супермоделите от това ниво. Тя става първият супермодел, който позира гол за това издание. Моделът се снима и за Sports Illustraited, където нейният календар с бански костюми се превръща в международен бестселър. В допълнение към моделството Синди няколко години води предаването House of Style по MTV, записва успешни видео уроци по фитнес, участва във филми, пише детски книги и от 1992 г. е главен посланик на Pepsi.

Синди Крофърд е омъжена за Ричард Гиър от 1991 до 1995 г. Двамата са смятани за една от най-красивите двойки по онова време и се появяват заедно на корицата на Vogue. Малко след раздялата си с Гиър Синди се запознава с Ранди Гербер, бивш дизайнер на манекени и собственик на модерни ресторанти и нощни клубове в Ню Йорк и Лос Анджелис. Двамата се женят през май 1998 г. на Бахамите. През 2000 г. Синди взема решение да прекрати кариерата си, за да се съсредоточи върху семейството си. От брака се раждат две деца: Пресли Уокър (2 юли 1999 г.) и Кая Джордан (3 септември 2001 г.). Децата също се занимават с моделство. Пресли от време на време се снима за фотосесии и рекламни кампании, а Кая е един от най-търсените модели днес.

Източник: rozali.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини