Чужди служби ни помагали за битката с Октопода? Или просто PR?

снимка: БГНЕС

Бойко Борисов загатна, че в подготовката на операция „Октопод” са участвали чужди полицейски или разузнавателни централи, съобщава БГНЕС.

Виждате големите държави в света как реагират и как толерират нашите действия. Това означава, че има протекли мероприятия в много по-големи централи от нашата. Аз съм бил запознат от две седмици – три с планирането на операцията. Много от нещата, които бяха извадени, дори за мен са озадачаващи – заяви премиерът, цитиран от БНР.

Посланикът на САЩ поздрави българските власти

В четвъртък посланикът на САЩ Джеймс Уорлик приветства арестите, извършени от българските власти, в рамките на операция „Октопод”.

САЩ поздравяват правоохранителните служби за смелите и професионални действия в задържането на някои от най-известните в България лица, заподозрени в криминална дейност – заяви Джеймс Уорлик.

Посланикът отбеляза, че за координацията на тази операция са допринесли доброто ръководство и подкрепата от страна на премиера Бойко Борисов, министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и висшия състав на техните институции.

Това е важна стъпка в дългата серия от мерки, които българските власти трябва да предприемат, за да се справят с основните проблеми, пораждани от криминалната дейност в тази страна. Българските граждани ще наблюдават много внимателно следващите стъпки, за да бъдат сигурни, че справедливостта възтържествува и се предприемат необходимите законови действия по този случай – пише в съобщението до медиите от посолството на САЩ.

Гаранциите за "Наглите"

Престижните американски всекидневници Ню Йорк таймс и Вашингтон пост отбелязват, че избраното през юли миналата година правителство е обещало да положи повече усилия в борбата срещу престъпността, съобщава Дойче веле.

И двете издания напомнят за арестуваните през декември 25 души от групата "Наглите".

Впоследствие обаче само 9 от задържаните останаха в ареста, докато другите бяха освободени под гаранция или поради липса на доказателства - припомнят Ню Йорк таймс и Вашингтон пост.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини