Ще излязат ли българските земеделци на протести в цялата страна

Коментар на Светлана Боянова от Българска аграрна камара

Земеделци от цяла България в готовност за протест. Фермерите се подготвят да излязат на 6 февруари, ако властта не изпълни исканията на Българската аграрна камара.

„Всички европейски фермери държим връзка помежду си и се координираме. На практика сме обединени около едни и същи искания, най-вече еднакви стандарти за производство“. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ Светлана Боянова от Българска аграрна камара, коментирайки протестната готовност на българските земеделци на фона на демонстрациите на колегите им в други европейски страни.

По думите ѝ още през декември земеделците у нас са представили исканията си на управляващите. „Дадохме им достатъчно време. В неделя ще имаме сериозен разговор – среща, която за нас ще бъде последна и ключова. Тя ще бъде с премиера Денков и министрите на финансите и земеделието“, посочи Боянова.

Тя подчерта, че тече сериозна протестна организация сред земеделците. „Всичко зависи от срещата в неделя. Възможно е да се стигне до добър резултат, особено след проведените вече три разговора. Дадохме изключително силна аргументация на нашите искания. Те бяха убедени - тоест въпросът е как и по какъв начин ще се действа вътре в министерствата“, коментира Боянова.

 

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини