Главен комисар Живко Коцев: Смисълът на отчетите, които се провеждат в дирекциите, е да подобрим дейностите в сектор „Сигурност“

Изображение 1 от 4

    Заместник-министър Христо Стефанов, главният секретар на МВР и заместникът му присъстваха на годишния анализ на ОДМВР-Перник.

    Главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев изведе пред състава на областната дирекция необходимостта от активизиране на работата по линия на икономическа полиция, противодействието на наркоразпространението и контрабандата с акцизни стоки. Той оцени положителната тенденция за спад в нивото на регистрираните престъпления и увеличение с 3 пункта на разкриваемостта, както и постигнатата 100-процентна разкриваемост на тежки криминални престъпления. Главен комисар Коцев подчерта, че по никакъв начин не бива да се неглижира комуникацията с гражданите. По думите му, смисълът на годишните отчети е в подобряването на дейностите в сектор „Сигурност“. Директорът на ОДМВР-Перник старши комисар Милчо Милчов изрази увереност, че резултатите ще бъдат надградени. Като основен приоритет той постави борбата с разпространението на наркотични вещества, активната работа по противодействие на кражбите. Обърна специално внимание и на ефективното противодействие на случаите на домашно насилие. Сигналите за подобно престъпление бележат 200-процентов ръст в сравнение с предходната година - но завишаването им е и признак за повишено доверие в институциите, добави той Пътната безопасност остава водеща цел, коментира ст.комисар Милчов и посочи, че е активизирана административно-наказателната дейност. Той съобщи, че през настоящата година са планирани съвместни обучения с прокуратурата за работата по разследване на икономически престъпления. Директорът на областната дирекция обяви и предстоящо реализиране на местна инициатива – създаване на административен център за граждани. Идеята е чрез него да бъде улеснен достъпът до административните услуги - с гишета на Пътна полиция, БДС, Дирекция „Миграция“ и служба ГРАО на Общината. Подобрена е и организацията при регистрация на МПС. Гражданите се обслужват на едно гише и услугата трае около 20 минути. С това е сложен край на опашките от хора, чакащи с часове .  Повишена е събираемостта на наложени глоби по Закона за движение по пътищата. Освен полицаите, осъществяващи пътен контрол, патрулно-постова дейност и колегите им от Териториална полиция, са дадени достъпи на всички служители извършващи административни услуги и е указано да се правят проверки и връчване на документи на преминаващите граждани.
    На анализа присъстваха административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратури, председателят на Окръжен съд – Перник, кметовете на общини и представители на СДВР и ОДМВР – Кюстендил.

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини