Billie Eilish, Olivia Rodrigo и Dua Lipa ще пеят на наградите „Грами“

Трите певици са първите потвърдени изпълнители за предстоящата церемония, която ще се проведе в Лос Анджелис, Калифорния, на 4-ти февруари.

Eilish, Rodrigo и Lipa са номинирани и в най-значимите категории за наградите. 

„What Was I Made For?", която Eilish записа за саундтрака на филма „Барби“, ще се бори за грамофончето за песен и запис на годината, за най-добро поп солово изпълнение, за най-добро видео и за песен, написана за визуална медия. Колаборацията на Billie с Labrinth „Never Felt So Alone“ е сред претендентите за наградата за най-добро изпълнение от поп дует или група.  

Rodrigo има 6 номинации: за албум, песен и запис на годината, поп солово изпълнение, поп вокален албум и най-добра рок песен. Всички те са за албума „Guts“ и за сингъла „Vampire“, само последната е за парчето „Ballad Of A Homeschooled Girl“.

Lipa участва в надпреварата в две категории с песента си за филма „Барби“ „Dance The Night“ - за най-добра песен на годината и за песен, написана за визуална медия. 

Eilish и Rodrigo пяха на церемонията на наградите „Грами“ и през 2022 г., когато изпълниха съответно „Happier Than Ever“ и „Drivers License“. Същата година Lipa връчи наградата за най-добър нов изпълнител заедно с рапърката Megan Thee Stallion.

През 2021 г. на церемонията Lipa изпълни селекция от хитове от втория си албум „Future Nostalgia“, а Billie Eilish поднесе интерпретация на „Everything I Wanted“ заедно с брат си и неин музикален партньор Finneas.

Trevor Noah ще бъде водещ на наградите „Грами“ за четвърта поредна година.

Taylor Swift, SZA, Victoria Monét и Phoebe Bridgers водят по номинации за тазгодишните музикални статуетки.

Източник: magic.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини