Нелегална фабрика в Пазарджишко бълва цигари за 6 европейски държави

    Нелегална фабрика за цигари е разбита при спецоперация на ГДБОП и Агенция „Митници“ в пазарджишкото село Гелеменово, съобщиха на брифинг от прокуратурата и МВР.  В него участваха Радослав Бакърджиев, районен прокурор на Пазарджик, гл. комисар Явор Серафимов, директор на ГДБОП, ст. комисар Калин Литов, зам.-директор на ГДБОП, Георги Георгиев, директор на дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ в Агенция „Митници“ и Мариета Венова, наблюдаващ прокурор.

    Акцията е проведена на 4 и 5 декември. Готовата продукция е открита в складово помещение, наето от 44-годишен мъж в същото село. В него са открити 2098 мастербокса или общо 1 049 000 кутии цигари от една и съща марка с логото на известна американска марка.без български акцизен бандерол.  

    При акцията са били намерени големи количества консумативи - сух нарязан тютюн, филтри и фолио, прибори и опаковки за пакетиране. Фабриката е била прикрита в района на други стопански сгради, като за извършваните в нея дейности се води отделно досъдебно производство.

    Антимафиотите са успели да арестуват мъж, управлявал нелегалния склад в пазарджишкото село Калугерово. Издирват се ръководителите на поточната линия в Гелеменово. Работещите в нелегалната фабрика са били чужденци и са нощували и не са имали право да я напускат.

    Цигарите са пласирани в България и още 6 европейски държави, сред които Белгия, Гърция и Великобритания.
    Щетите, нанесени на бюджета, само от задържаните цигари са на стойност над 12 млн. лв. Фабриката е имала капацитет за производство на 150 мастърбокса за денонощие.

     

    Източник: http://www.segabg.com

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини