„В мен има голяма стара къща“: Лана Дел Рей

Изображение 1 от 2

    Една от най-известните и потайни певици на нашето време участва във фотосесия за изданието в тоалети от Prada, Rodarte, Alaia. Красавицата говори открито за раздялата с приятеля си (с видима причина преместването в нова къща), живота с роднини и периодите на провали в началото на кариерата. 

    Наскоро певицата се премести в къща с малък двор и семпъл интериор. Къщата на Лана на практика няма никакви декорации освен изрезка от списание със снимка на Мерилин Монро, залепена на прозореца на банята, и няколко семейни снимки. "Имах няколко кавги с няколко души за тази къща - казва Дел Рей. - Те не я разбраха."

    Един от неразбралите е последният приятел на певицата, с когото тя наскоро се раздели. „Струва ми се, че дори и най-спокойният човек не може да се отпусне тук, казва Дел Рей. - За съжаление, не беше само това. Но този инцидент ме шокира. Няма да назовавам имена, но неговата реакция наистина ме шокира. Това всъщност беше краят на връзката“.

    Сега Лана живее с брат си Чарли, който използва една от стаите в задната част на къщата като свой офис, и сестра си Карълайн, която често ги посещава. "Работим като семейство. Никога не съм сама. Понякога през нощта оставам самичка, но не напълно. Ние сме на една и съща страница. Винаги сме на една и съща страница. Това е семейството."

    На въпрос на журналист дали е влюбена в момента, тя се усмихва и категорично отговаря „не“. "Сега определено не съм влюбена. Бях, но вече не." А иска ли да е така? Лана вдига рамене. "Ок, ще ви кажа. През последните пет месеца бях на турне, така че не ми е хрумнало. Но, дайте ми една седмица. Любовна ми история със сигурност ще ме настигне някой ден".

    "Вътре в мен има голяма стара къща, продължава Лана. - Това е всичко, което имам, но тук е топло и има огромно огнище. Когато се вгледам в сърцето си, виждам колко голямо е. И колко горещо е. Но понякога се случва да настъпи и студ".

    Днес 38-годишната Лана Дел Рей е смятана за една от най-успешните певици и текстописци на своето поколение. Нейният дебютен албум, Born to Die, издаден през 2012 г., прекара повече от 500 седмици в класацията Billboard 200, постижение, сравнимо само с Адел сред соло изпълнителките.

    След излизането си Born to Die беше критикуван от пресата. The New Yorker заяви, че "характерът на Дел Рей е комбинация от недоволство, цинизъм, романтизъм, жестокост и наивност, което я прави по-скоро досадна, отколкото дълбока." Ню Йорк Таймс нарича кариерата й „изградена върху недобросъвестност“. Pitchfork отхвърля Born to Die като "нямащ нищо общо" не само със света, но и с "простия въпрос на човешката емоция", наричайки го "еквивалент на албум за фалшивия оргазъм" в своя рецензия.

    Но публиката на певицата не се съгласи с критиките и благодарение на успеха на синглите Video Games, Blue Jeans и National Anthem, Born to Die стана петият най-продаван албум в света през 2012 г.

    „Мисля, че за една седмица The New Yorker, The New York Times, The New York Post и New York Magazine се съгласиха, че това е най-нелепото нещо, което някога се е появявало“, казва Лана за рецензиите на албума.

    Това, което помага на Лана да преодолее критиките и омразата, е интуицията й, която й подсказа, че се движи в правилната посока. „Сигурна съм в своята интуиция, която всеки ден става все по-силна. Това, което стана с кариерата ми, беше по-скоро в посоката „нека опитаме и да видим дали ще стане", а не "всичко ще приключи.“

    Лана признава, че е в период на меланхолия и не е сигурна, че изобщо иска нещо от живота. За нея това състояние е свързано с определени трудности. "Не мисля, че причината е, че вече съм постигнала всичко. Просто не искам, наистина. Мисля за това по цял ден понякога и това ме тревожи. Просто не мога да измисля нищо. Един приятел ме посъветва: „Ами ако опиташ да манифестираш най-смелото си желание?". Само че аз дори не мога да напиша нещо в дневника си. Така че не знам. В миналото обаче имах периоди, в които исках различни неща и то много силно."

    Последната творба на Лана - "Знаехте ли, че има тунел под океанския булевард", издадена през март тази година, може би е една от най-добрите й досега. Това е мелодична колекция от песни на толкова изтъркани теми като любов, семейство, загуба и копнеж. Албумът получи пет номинации за Грами, включително Албум на годината. 

    Източник: viewsofia.com

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини