Как промените в данъчните закони биха повлияли на цените в магазините

„Имаме притеснения в няколко момента, които на практика противоречат на обявените намерения да се овладява инфлацията и да се подобрява бизнес средата. Напротив, виждаме много рязко влошаване на средата в сектора на търговията и ритейла като цяло. Първата причина за това е планираното въвеждане на минимален корпоративен данък, глобален. Това е планирано по начин, по който България да не се възползва от предвидените данъчни възможности за облекчения по отношение на инвестиции и работна ръка.” Това заяви в предаването „Здравей, България” Николай Вълканов, изпълнителен директор на Сдружението за модерна търговия.

Именно от това сдружение предупредиха, че ако бъдат приети промените в данъчните закони, може да се стигне до ново поскъпване на цените в магазините. По думите на Вълканов измененията ще засегнат шест от търговците на храни на дребно на обща стойност 13 милиона лева за данъци, които ще трябва да бъдат платени догодина.

„Допълнителни 24 милиона по транзакионни разходи очакваме да бъдат платени след приемането на електронния ваучер”, добави още Вълканов. По думите му, при промяната по това перо печалбите ще бъдат „изядени” от разходите. Той посочи, че се очаква финансовите възможности на компаниите сериозно да намалеят. Както и че може да се наблюдава увеличение на цените и заради влошената според него бизнес среда.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини