Делян Пеевски ще се кандидатира за председател на ДПС

Делян Пеевски ще се кандидатира за председател на ДПС на предстоящата на 24 февруари 2023 г. национална конференция. Това стана ясно от изказване на самия Пеевски след проведеното днес заседание на Централния съвет на партията.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган, който временно управлява формацията след напускането на Мустафа Крадайъ до провеждането на конференцията, не присъства на заседанието заради грип.

Централния съвет на партията е взел решение за провеждане на конгреса догодина, като тогава трябва да бъде избран официално нов председател, тъй като тогава изтича официално мандата на предишния партиен шеф.

По-рано днес Ахмед Доган публикува писмо на сайта на ДПС, в което хвали политическите способности на Делян Пеевски.

"Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца. С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той успя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се превърна в значим партньор за всички парламентарни групи", пише Доган в посланието си към симпатизантите на партията.

Той определя оставката на Карадайъ като "изненадваща", като допълва, че към нея "явно си има предистория и развитие".

"Той има неоспорими заслуги за утвърждаването на ДПС. В него е вложена 30-годишна инвестиция, която, надявам се, да му помогне и в следващата страница на неговия живот", заявява още почетният лидер на ДПС.

По думите му през последните 11 години не бил допускал, че ще му се наложи да се върне в оперативната политика.

 
 
Източник: webcafe.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини