Николай Ставрев: "Николай Ставрев: Има сделка между ГЕРБ и ДПС в Хасково

    Срещу политическото инженерство в управлението между ГЕРБ и ДПС в Хасково се опълчиха отново днес съмишлениците от КП "Продължаваме промяната-Демократична България", КП "БСП за България", ПП "Ние идваме", КП "България на регионите" и ПП "Български възход", подкрепящи кандидатурата на издигнатия като независим кандидат за кмет Николай Ставрев. На общ брифинг те изразиха безпокойството си от изключително големия брой недействителни бюлетини при вота на първи тур на 29 октомври, който нареждат община Хасково на едно от първите места в страната по този негативен показател.

    Водачът на листата на „Спаси Хасково“, които участват в местните избори под регистрацията на  "Ние идваме" и вече избран за общински съветник Мартин Райчев отбеляза фрапираща разлика при броя на недействителните бюлетини в секциите в града и по селата. Въпреки очаквания по-голям процент грешки, заради отменения машинен вот в последния момент и гласуването само на хартия, ситуацията наистина е показателна, тъй като по селата недействителните гласове са в пъти по-малко от тези в гада.

    „Изводът от тази тенденция е, че в града живее по-ниско образовано население“, заключи иронично Марин Райчев. Той цитира протоколи от СИК в кв.“Орфей“, от секции, разположени в сградата на ПГТАТ и в училище „Паисий“, където недействителните гласове са между 20 и 25 %.  И на другия край посочи секции от села, където населението е от предимно симпатизанти на ДПС, като Текето, Зорница, Гълъбец. Там има по 2-3 недействителни гласа.

    Ако не се опълчим на този начин на гласуване, отново ДПС ще имат много хора на ключови позиции в Общината, очаква се да бъдат назначени двама-заместник кметове от Движението и отново изпълняващият длъжността главен архитект на Хасково да е от ДПС. А това пък означава, че и в следващите четири години отново Хасковска община ще бъде управлявана от ДПС с подкрепата на ГЕРБ“, обобщи Марин Рачев.

    С подобни съмнения примери дадоха и от останалите политически сили. Атанас Атанасов от Коалиция „ ПП-ДБ“ посочи, че са наблюдавали камери при броенето, като на записите ясно личи от показаните бюлетини, че има дадени гласове в тяхна подкрепа, а в протоколите този вот не е отразен, изчезва. Освен това, е ставал сам свидетел на допуснати сериозни грешки при прехвърлянето на данните в крайния протокол-как вместо „тринадесет“ с думи се записва „тридесет“, например. Затова той Атанасов, който също е в списъка с избрани за новия общински съвет представители, призова членовете на СИК когато са най-уморени в края на изборния ден, да бъдат най-внимателни и бдителни.

     Богдан Кирилов от Коалиция “БСП за България“ посочи, че и в техния предизборен щаб са направени засечки, които дават предпоставка да се смята, че е имало купен вот в полза на ГЕРБ.

    Вотът не се пази добре, смята Марин Райчев на фона на споделените опасения и от колегите му.

    Кандидатът за кмет Николай Ставрев очаква вотът на балотажа идната неделя да е с по-действителни резултати, ако в крайна сметка отново се гласува с машини. В противен случай, той допуска нови и по-сериозни манипулации на балотажа за кметското място.  

    Той и съмишлениците му се обърнаха към огромния брой хора-около 40 хиляди от Хасково, които не са излезли да гласуват миналата неделя, включително и на тези от ДПС, които не одобряват сега водената политика в общината, да дадат вота си на 5 ноември със сърце и с разум.

    „Призовавам хората да гласуват с машини, ако това е възможно, защото така ще има шанс вотът да е по-честен. Целта ни е сега да стигнем до максимално много граждани на Хасково, за да си върнем гада за нас и нашите деца!“, призова Николай Ставрев.

    Николай Ставрев участва на балотажа за кмет на Хасково с №69.

    Купуването и продаването на гласове са престъпления!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини