Евроекспертът Васил Грудев: Всички врати са отворени пред Асен Кичуков!

Г-н Грудев, според експертните Ви наблюдения община Първомай е забатачена – как се излиза от тази криза?

Със силен екип от дейни хора: местна власт – централна власт. Такова е единственото решение. За нас това е г-н Асен Кичуков.

В първия брой на „Общината“ той даде обширно интервю, в което говорихме, че досега Първомай май не е имал кмет визионер. Вие сте френски възпитаник, какъв е профилът на кмета визионер?

Община Първомай е доведена до такова състояние, че преди да бъде визионер, кметът трябва да е работар. Да умее да впрегне всички собствени ресурси и ресурсите на екипа, който е изградил, ресурсите на местната и централната власт, за да задвижи общината.

След като се завърне нормалната икономическа дейност в нея, на тази база кметът ще може да прояви визиите си в развитие.

Какви допълнителни стойности придава на качествата на Асен Кичуков и на потенциалните му функции на кмет неговата роля като водач на браншова структура?

Той познава работата на централната администрация. Работи много тясно както с Министерство на земеделието и храните, така и с Министерския съвет. Доказал се е като човек, който защитава обществената кауза на един бранш.

В аграрния сектор ли е най-трудно да се бориш за обществени каузи?

Това е един от най-трудните сектори.

Как Вие от национално ниво гарантирате за контактите и комуникациите на Асен Кичуков нависоко в институциите?

Гарантирам с това, което съм видял в него, с моята лична ангажираност. Знам начина, по който той работи и е приет на централно ниво в партията, която той представлява. Знам уважението към Асен Кичуков в различни сфери: браншово – Министерство на земеделието и храните, централна власт и чисто партийно – като доверие от ПП ГЕРБ.

Всички врати пред него са отворени!

Вие сте два пъти директор на Държавен фонд „Земеделие“, заместник-министър и министър на земеделието и храните – в Първомай от години зеленчуковият пазар е извън каквито и да са стандарти. В какво се изразяват програмните възможности, за да бъде изграден покрит пазар от висок клас?

Възможностите са чрез инвестиция по програмата за развитие на селските райони, като бенефициент е община Първомай. Ангажирам се да работим по тази инвестиция и за изграждането на модерен зеленчуков пазар.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Още новини

Последни новини