Асен Кичуков: Печелим изборите и преобразяваме общината!

Г-н Кичуков, ГЕРБ победи на три последователни тура на парламентарни избори в община Първомай, а победа на кметските гарантира излизане от застоя и модерно развитие на общината?

ГЕРБ запази позицията да бъде първа политическа сила и дори увеличи коефициента в изборния резултат. Това бе серия от тежки избори в трудно за страната време. Изразявам благодарност към избирателите, които подкрепят ГЕРБ и по този начин показват, че направеното в правителствата на партията е дало положително отражение.

Община Първомай има големите шансове да се присъедини към общините, управлявани от кметове на ГЕРБ, преобразени в инфраструктурата, централната градска среда и създаващи възможности за хората от различна възраст и социални групи.

Постиженията идват, когато възприемеш задачите си като мисия! Неслучайно националното мото е „Работим за...” – ние работим за община Първомай, а личният ми слоган е Моята кауза е община Първомай!

Общината е потънала в мрака на годините. Нашата мисия е да я извадим от него, да просветне и първомайци да имат самочувствието на хора, които живеят в приятна среда. Това е общината може би с най-доброто географско разположение в България!

Първомай май не е имал кмет визионер?!

Визионерът е водеща фигура в съвременния свят, успешният мениджър е визионер! Нека не звучи нескромно, но като предприемач имам множество посещения в различни национални институциии. Участвам в управленски форуми, знам как да управлявам!

Листата на ГЕРБ с кандидати за общински съветници е балансирана?

Нашата листа съчетава опита и енергията на младия ум, има сериозно присъствие на представители на гражданската квота. Ние сме за прекъсване на порочните практики в Общинския съвет и онлайн излъчване на заседанията!

В някои от листите срещаме кандидати, които излизат на избори от 15-20, та и 30 години. Едни твърдят, че мислели за града и общината, други, че имали недовършена работа. Как така за толкова време не са я свършили?

Успял човек сте – с добър бизнес, профил, контакти на национално и извъннационално ниво. Защо влизате в кметската битка?

Влизам точно защото съм успял човек и мога успешно да изведа общината от пасивното състояние, в което е вкарана!

Проблемът с водата е от основните – излязоха проби, забраняващи използването й като питейна?

Голям е проблемът с качеството на водата. Решаването му минава през нов водоизточник за общината. Такова е мнението и на експерти от ВиК.

Проблемът е и във водопреносната мрежа. Тръбите са етернитови, а това противоречи на изискванията за безопасност, стандарт и качество. Не може да асфалтираш и после да разкопаваш за аварии…

Тук-там беше сложен асфалт по някои улици – за реклама на сегашното управление?

Първо, държа да отбележа, че основният ремонт на ул. „Стефан Стамболов“ в Първомай, която е главен път, се реализира с финансиране от ГЕРБ. Това стана с парите, които дойдоха от излишъка в държавния бюджет за 2019 в правителството на ГЕРБ. Осигурихме 1 750 000 (един милион седемстотин и петдесет хиляди) лева!

Нека от другите партии да не си приписват заслуги, камо ли г-н Митков, в чийто мандат само по време съвпадна ремонтът на тази улица.

В кв. Дебър асфалтираха, после станаха поредните ВиК аварии и разкопаваха. И друго, асфалтираха само част от улиците. Същата картина и за улици в Първомай. Това е тенденциозно отношение. За едни да има, други – да чакат.

Регионът е земеделски, но устройството на зеленчуковия пазар – под всякаква критика?

На Първомай е необходим покрит, обезопасен зеленчуков пазар. Това е от първите неща, които при наше управление ще бъдат направени. В редица кампании текат обещания, а производителите събират студ, мокри са от дъжда и снега, търсят начини да се предпазват в лоши условия.

Градинката до пощата е забравена от времето?

Срамно и грозно е това състояние. Градинката до пощата може да бъде превърната в приятно място за отдих, за игра на децата, с модерен кът за тях и велоалеи. В моя проект влиза и изграждането на покрита беседка и сценична площадка. Потомци на тракийските бежанци тук почитат исторически дати и събития.

Пенсионерският клуб в Първомай е в мазето на Общината?

Болка поражда отношението към хората от третата възраст. Предвиждаме да направим нови пенсионерски клубове в Първомай, кв. Дебър и кв. Любеново. Клубове с лесен достъп до входа, с абонамент за вестници, приятна вътрешна уредба, кафе машина, хубав телевизор, компютър с бърз интернет. Пенсионерските клубове по селата също влизат в програмата за подобрения.

През лятото на 2021 публично заявихте, че трябва да започне строителството на двупосочния мост над река Марица?

Този мост е много важно съоръжение, свързващо общини и области, обект от национално значение. Ние, участниците в местната политика, може да апелираме и да сме настойчиви по въпросите за обектите с национално значение, но те се строят от държавата.

Някои от кандидатите за кмет „си присвояват“ като заслуга стартирането на инфраструктурния проект. Явно всеки се стреми да покаже колко е повече от другите, но първо са фактите!

Затова искам да припомня един важен факт, който излезе през лятото на 2021 в издание на ГЕРБ за Пловдив-област. Тогавашният областен управител – Дани Каназирева, отбелязва: „Като областен управител с екипа ми завършихме процедурата по проектиране и изграждане на нов мост над Марица в ОБЩИНА ПЪРВОМАЙ, който е 250 метра и ще свързва града с Градина“.

Културата?

В моята програма е създаването на Общинска школа по изкуства и изучаване на чужди езици.

През ноември миналата година по случай Деня на народните будители дарих научна и научнопопулярна историческа литература на Градската библиотека. Културата първо е в книгите. Фондът на Първомайската библиотека трябва да се обогатява постоянно с нова литература. Необходима е и стратегия за модернизирано читалище.

Празникът на тракийската народна музика и песен сигнализира инерция. Чуваме шаблона „Кметът на .... поздравява кмета на...”. Тези празници са за публиката! Кметовете идват и си заминават, но традицията остава!

През 2024 е стогодишният юбилей на ФК „Борислав“, сега отборът играе в четвърта дивизия?

Първомай трябва и може да има отбор, играещ успешно в Югоизточна Трета лига. Сигурен съм, че при спечелване на изборите връщането на отбора в Трета лига и подготовката на грандиозен юбилей ще бъдат от първите въпроси на спортна тема, които да решаваме. Длъжници сме на подрастващите таланти с функционална детско-юношеска школа. На футболните отбори от селата в общината също е необходима подкрепа.

Сред основните приоритети е и изграждането на многофункционална спортна зала. Категорично заявявам, че в мой кметски мандат Първомай ще разполага с многофункционална спортна зала!

ГЕРБ е с номер 7 – посланията Ви към гражданите?

Общината стои над всичко и е на всички!

За модернизацията на община Първомай!

За град със забележителна и функционална инфраструктура, иновативна среда и възможности за развитие!

За села с добра уредба и чист облик!

Успехът на ГЕРБ на кметските избори е гаранция за преобразяването на общината!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Още новини

Последни новини