Росен Желязков уволни Ива Митева

Росен Желязков уволни бившата председателка на парламента Ива Митева, потвърди тя пред OFFNews.

Със заповед на Желязков днес е закрита дирекция "Законодателна дейност и право на Европейския съюз", която Митева оглавяваше. Така и тя е освободена от поста. Предстои въпросната дирекция да се влее в дирекция "Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове.

Пред OFFNews тя определи случилото се като "типична политическа репресия".

Ива Митева беше основният юрист на "Има такъв народ". През 2021 г. тя беше председател на 45-ото и 46-ото Народно събрание, когато партията на Слави Трифонов беше съответно втора и първа политическа сила. След отпадането на партията от парламента след вота на 2 октомври 2022 г., тя напусна "Има такъв народ" и по-късно създаде коалицията "Заедно" заедно с Любомир Каримански (също напуснал "Има такъв народ", бел.авт.), с която участва на вота на 2 април 2023 г. и взе под 1% от гласовете на избирателите.

В края на април тази година тя се върна на стария си пост като директор на дирекцията в НС. Този пост тя заемаше още преди да влезе в политиката, както и по време на 48-ото Народно събрание (19 октомври 2022 - 3 февруари 2023 г., когато ИТН не бе във властта - б.а.)

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини