Назначиха нова експертиза по делото срещу Семерджиев

Софийският апелативен съд даде от втория път ход на делото, с което Георги Семерджиев обжалва 20-годишната присъда за катастрофата, станала на 5 юли миналата година в София, при която загинаха две млади жени.

През юли неговият адвокат не се яви. Съдът допусна, по искане на защитата на Семерджиев, като свидетели да бъдат разпитани две жени, които днес не се явиха на делото, едната е в болничен, другата не е открита на адреса за да бъде призована.

Съдът назначи нова техническа експертиза и друга ДНК експертиза на предната въздушна възглавница на автомобила, с който Семерджиев уби двете жени. Неговия адвокат Мирослав Христов коментира, че ДНК експертизата, ще установи дали Семерджиев е шофирал по време на катастрофата. 

"Кой е карал, ако не я е карал към момента на ПТП-то. Ето съдът назначи ДНК експертиза на въздушната възглавница на водача. Ако се установи, че има някакво ДНК от тях двете, то е въпрос на доказване. Тези свидетелки са поискани при първоначалното разглеждане пред първата инстанция. Съдът, според нас, изцяло незаконосъобразно не ги допусна. Този съд ги допуска, включително и другите експертизи, които ние сме ги поискали още на първата инстанция. Този съд ги е допуснал сега", коментира адвокат Христов. 

Съдът не уважи искането на прокурора и на адвокатите на близките на жертвите от катастрофата да се заличат поисканите нови две свидетелки.

"За нас категорично е доказано авторството на деянията, които са извършени, авторството на шофирането на въпросното МПС. Така и не стана ясно за какво ще бъдат разпитани тези свидетели и каква връзка имат с конкретното пътно-транспортно произшествие. Безспорно е доказано, от извършените експертизи, както видеотехническа, така и комплексна автотехническа експертиза, че не е имало други пътници в управляваното от подсъдимия моторно превозно средство", коментира апелативният прокурор Владислав Владимиров.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини