Хандбални надежди на Хасково тренират без пясък за плажния шампионат

    През годините отборите на „Асти 91“ и на „Хасково“ са спечелили десетки титли по плажен хандбал. Местните тимове ежегодно са сред фаворитите за влизане в призовата тройка в различните възрастови групи. Въпреки успехите, в Хасково няма специализиран терен за този вид спорт. Преди години състезателите на двата клуба тренираха на игрището на тенис кортовете в парк Кенана. Сега обаче и там не може да се води подготовка.

    Тази седмица ще се проведе първото Държавно първенство по плажен хандбал за момчета и момичета до 13 и до 15 години. „Хасково“ ще участва с отбор за момичета до 15, а „Асти '91“ с тим от момчета до 13 години. От треньорския щаб на ХК „Хасково“ коментираха, че подготовката им преминава в зала „Вълчо Даскалов“. Няколко тренировки преди шампионата ще се проведат и върху терена с изкуствена трева на стадион „Младост“. Това обаче е меко казано несериозно - град с толкова титли в плажния хандбал да няма едно подходящо игрище. Да тренираш плажен хандбал без пясък е, като да тренираш плуване в басейн без вода.

    В спортните среди се чува, че все пак местната власт имала планове за изграждане на специализирано игрище. Засега обаче такава площадка няма. Докато тя стане факт, местните състезатели ще се подготвят на паркета и на тревата на стадиона.

    Младен Желязков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини