Турски медии: Възможно е Ердоган да се срещне с Путин за зърнения коридор

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган продължава с инициативите за ново удължаване на споразумението за "зърнения коридор" през Черно море, съобщиха за турската частна телевизия НТВ източници от турското президентство.

Според източниците има постигнат "сериозен напредък" по отношение на зърнения коридор след оттеглянето на Русия от сделката. Те са посочили, че работите по подновяването на споразумението продължават и изказват мнение, че е възможно да бъде намерена "точка на споразумение".

След спирането на сделката от страна на Русия Украйна предложи различни варианти за алтернативни маршрути. Президентските източници обаче дадоха да се разбере, че смятат инициативите без участието на Русия за "нездравословни".

Предстоящото посещение на президента Реджеп Тайип Ердоган в Русия е от решаващо значение за осигуряването на споразумението за зърнения коридор, казват още източниците на НТВ. 

Турски медии съобщиха, че е възможно президентите на Турция и Русия да се срещнат в края на този месец или началото на септември. 

Като част от усилията на Турция източниците от президентството споменаха също и предстоящи визити на външния министър Хакан Фидан в Украйна и Русия.

Според медийни съобщения турският министър на външните работи Хакан Фидан се готви да посети Украйна на 25 август.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини