Първа оставка след разговорa на вътрешния министър с шефовете на ОД на МВР

Първата оставка след проведения разговор на вътрешния министър Калин Стоянов с шефовете на областните дирекции на МВР вече е факт.

Директорът на Областната дирекция (ОД) на МВР - Бургас напуска системата на вътрешното министерство, след дълги години професионална кариера, съобщи Цветелина Рандева, говорител на полицията в морския град.

Калоянов постъпва на работа в МВР през 1995 г., като разузнавач Първа степен към Регионалната дирекция на вътрешните работи - Бургас. От 2004 г. до септември 2006 г. е началник на Районното полицейско управление (РПУ) в Сунгурларе; от  2006 г. до август 2007 г. е бил началник и на управлението в Карнобат. 

След това до 2009 г. е ръководил Пето РПУ – Бургас. Бил е и заместник-директор Първа степен "Полиция" на ОД на МВР – Бургас. От 9 април 2015 г., със заповед на министъра на вътрешните работи е преназначен на длъжност директор на ОД на МВР-Бургас. На 4 октомври 2019 г. е преназначен за началник на Зонално жандармерийско управление  – Бургас, а от 28 август 2020 г. е директор на ОД на МВР – Бургас.

По-късно през деня се очаква да бъде оповестено кой ще заеме поста на негово място, съобщи NOVA.

Малко преди това бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви, че чистката е заради местните избори, които трябва да бъдат проведени от "нашето МВР", и че ГЕРБ кадрува във вътрешното ведомство.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини