Българин свали гръцкото знаме в Кавала и опита да сложи българското

35-годишен българин беше арестуван в Кавала в петък вечерта, защото свалил гръцкия национален флаг на пристанището и се опитал да закачи българския.

След като е задържан на пристанището в Кавала, на българина му е повдигнато обвинение за нарушаване на националните символи. Свалени са номерата на колата му и му е наложена забрана да напуска Гърция.

След излизането си от полицейския участък обаче той се качва на автомобила си и тръгва към границата „Илинден-Ексохи”, където успешно преминава през няколко полицейски блока с висока скорост и чупи бариера.

Когато достига до българската граница, сънародникът ни е заловен и колата му е конфискувана. Тъй като обаче няма правно основание за задържането му, е освободен.

Задвижена е процедура по екстрадиция на лицето, която вероятно ще отнеме два-три месеца. Мъжът е обявил, че членува в организация, която се бори за правата на Беломорието

Българското посолство в Гърция излезе с позиция, в която се разграничава от постъпката на сънародника ни, осъжда я и обявява за незаконна и достойна за съжаление.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини