Григор Димитров: Вече не съм млад и зелен

"Вече не съм млад и зелен. Това поставя нещата в друга перспектива за мен." Така Григор Димитров описа себе си след победата над Макензи Макдоналд в мач от втория кръг на тенис турнира във Вашингтон.

Българинът използва израза spring chicken, употребяван в САЩ най-често за млад и неопитен човек.

"Сега мога да се фокусирам повече върху себе си и върху нещата, които мога да подобря на корта. Имам също много добър отбор и всеки прави това, което трябва", коментира още българският тенисист в интервюто си на корта.

По думите на Димитров играта му се е получила срещу Макдоналд, но той добави, че това е едва първият му мач на твърди кортове.

В осминафиналите Димитров ще играе с Емил Руусувуори. Българинът има две победи от два мача срещу финландеца.

Двубоят беше първи за Димитров на твърди кортове след участието му на "Уимбълдън". Българинът е поставен под №5 в основната схема и започна директно от втория кръг срещу Макензи Макдоналд от САЩ. Срещата продължи час и 31 минути и завърши с победа за Гришо със 7:6 (6), 6:2.

Надпреварата е важна проверка преди последния турнир от Големия шлем за годината - US Open (28 август - 10 септември).

Димитров и 28-годишният американец се срещнаха за трети път, като дотук всеки беше спечелил по един мач. Българинът през 2018 г. на Australian Open, а Макдоналд в "Мастърс" турнира в Маями през 2022 г.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини