4chan обяви 6 януари за Ден на порното в YouTube

Lukeywes1234

По всичко личи, че 4chan започва 2010 година с голяма цел. В съобщение пратено до огромен брой неизвестни получатели, той обявява 6 януари за YouTube Porn Day.

Това идва в отговор на затварянето на един акаунт от YouTube, а именно Lukeywes1234, който бил харесан от 4chan и обявен за бог и крал.

Ако се чувствате объркани, има защо. 4chan е популярен форум създаден от moot, който не изисква регистрация и на който се публикуват свободно изображения и коментари, като темите са предимно аниме, игри, музика и фотография. Lukeywes1234 пък е осемгодишен любител на Nintendo, който заедно с баба си заснел минисериал за героите от любимата си игра и си поставил за цел да събере в YouTube 50 абонирани до февруари. Анонимните от 4chan решили да подпомогнат Lukeywes1234 да събере над 9000 абонирани, което и направили за денонощие, според Encyclopedia Dramatica. На 4 януари хлапето имало 14 хил. абонирани, а 12 часа по-късно акаунтът бил спрян от YouTube с обяснението, че потребителят е твърде млад, за да ползва сайта.

И тука идва ответният удар на анонимните от 4chan. Протестните действия, както и другите подобни на тази акции, включват изготвянето на привидно благоприлични видеа, които съдържат монтирани порнографски кадри. Според замисъла на 6 януари на видеохостинга YouTube ще се появят едновременно хиляди такива филмчета, от направените за целта фалшиви регистрации.

Подобни акции, при които главно условие е анонимността, 4chan, а и други потребители, провеждат системно. Например през 2009 год. те направиха думата gorillapenis най-популярна в Twitter, пак чрез подобна акция бе вдигнат до върховете рейтингът на потребителя moot, създател на форума 4chan.

Ето сега и едно от видеата, посветени на Lukeywes1234.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини