Клиент плати 600 лв. за три пържоли и го плашат със съд, след като се оплака

Ресторантьорите могат да предявят съдебни искания за увреждане на доброто име, но при едно условие. Това заяви по NOVA NEWS адвокат Незрет Бабучев по повод сметка от почти 600 лв. за 3 пържоли на морето. 

„Човекът, който се е оплакал от техните услуги, може да бъде съден, само ако има или трудов, или граждански, или съсобственически статут или да е собственик на конкурентна компания, която извършва същите услуги. Ако предявят риск директно пред съд за уронване на имиджа, ако клиентът, който се е оплакал, не е от конкурентна фирма, рискът от загуба на делото е огромен”, каза Бабучев. Компаниите могат да предявят иск само за имуществени вреди, уточни той.

Юристът допуска, че клиентът може да си потърси правата заради заплахите от Асоциацията на ресторантьорите, че могат да го съдят. Гражданите могат да предявят иск и за имуществени, и за неимуществени вреди.

Пламен Христов, който плати въпросните три пържоли на нашето море получи неочаквана за него слава. Телефонът ми не спира да звъни денонощно, казва той. "Вече сънувам пържоли".

Мъжът живее в Нидерландия, но както всяко лято, решил да си почива у нас. Обича да се храни в хубави заведения там, и тук завел семейството си да похапнат.

"Виждам, че пише 100 грама за 35 лева. Казах му, дай три пържоли, но като дойде сметката, виждам 14 пъти по 35 лева. 495 лева бяха пържолите и с другите неща 649 лева общо. Аз дори 10 лева оставих на сервитьорката да се радва", обяснява той.

"Питам сервитьорката, каква порция ядохме, а тя ми казва да гледам грамажа. Добре, грамаж, няма проблем, аз не съм спорил за сметки или какво ще трябва да плащам, но ние какво ядохме. Оня ден поръчах тука едно агне, ядохме 30 човека за 300 лева", каза още той.

"Госпожата ми вика 14 порции. Добре, 14 порции. Покажи ми къде са, и тя пак обяснява, че 400 грама съм ял. Не знам, на касовата бележка не пише нищо, само 100 грама. Споделих с моите приятели, снимах лайф да покажа и по едно време виждам клипа с милиони гледания", коментира мъжът.

"В Нидерландия тези пържоли ги ям за 22.50 евро и сам си ги приготвям. Може ли такова нещо, това не го одобрявам и не е нормално. Затова не върви нашия туризъм, никой няма да се прибере в България, ще отиде в Гърция и Турция. Аз три дни само сънувам пържоли, телефонът ми не спира да звъни", завърши мъжът.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини