Лидерска среща на "Продължаваме промяната - Демократична България" и ГЕРБ-СДС в парламента

Лидерите на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) дойдоха в парламента за среща с ГЕРБ-СДС. За нея пристигна и премиерът Николай Денков.

На влизане съпредседателят на "Демократична  България“ Христо Иванов заяви, че трябва да се подпише документ, който ясно да урежда взаимните ангажименти между двете политически сили.

За срещата, освен Иванов и Денков, дойде и съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев. Василев и Денков не направиха коментари пред медиите преди срещата.

Припомняме, че от ГЕРБ-СДС настояват за коалиционно споразумение между първите две политически сили, а от ПП-ДБ - механизъм, по който да се реализира реформаторско управление.

Иванов уточни, че как ще се казва документът, двете политически сили ще се разберат. По думите му трябва да има отговор на въпроса дали формациите имат ангажимент да изпълняват заедно, като част от общо мнозинство, поредицата от  ангажименти, ясно поетата съвместна законодателна програма. Така че да видим какво и колегите от ГЕРБ имат на ум като документ, със сигурност това, което трябва да  си доизясним, са взаимните ангажименти, за да може да работи правителството, подчерта Христо Иванов. Той смята, че кабинетът трябва да продължи да работи.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини