Председателката на СЕМ твърди, че кланетата в Буча са пропаганда

Председателката на Съвета за електронни медии (СЕМ) Соня Момчилова твърди, че новините за кланетата на украинци в град Буча до Киев са пропаганда. 

"Така, както има руска пропаганда, не можем да отречем, че има и в обратна посока. Нали знаете за заболяването на Путин, за това, че е подменен, за това, че е умрял, Буча и така нататък", казва Момчилова, която представлява президентската квота в регулатора, в подкаста "Контракоментар" на Асен Генов.

Момчилова добавя, че без историческа дистанция не може да се прецени къде е загинала истината, която по време на война е първата жертва. 

"Тази позиция не само не бива да бъде представлявана от човек с вашето мислене, а и че трябва да понесете цялата отговорност за това, че лично сте отговорна за тази пропаст помежду ни, която твърдите, че била станала огромна. Цялото интервю ви препоръчвам да изгледате в коментар и никога повече да не се питате защо са ни такива медиите, кой играе с този инструмент и как ни отдалечава едни други. #ОСТАВКА", написа във фейсбук Кремена Кунева, депутат в 48-ото НС.

На 31 март 2022 г. въоръжените сили на Украйна освободиха град Буча от руска окупация, която продължи 33 дни. След края на окупацията властите в Украйна съобщиха за 1400 смъртни случая, от които 37 деца. Повече от 175 души бяха открити в масови гробове и стаи за мъчения. Международният наказателен съд започна разследвания, а на 17 март тази година издаде заповед за арест на Владимир Путин.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини