Повдигнаха обвинение на 47-годишния мъж за убийство на баща си

Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем 47-годишния Данчо К. за убийство на баща си в димитровградското село Горски извор, съобщиха от държавното обвинение.

Припомняме, че инцидентът възникна на 14 юни 2023 г. Тогава между двамата мъже възникнал словесен конфликт, преминал във физическа саморазправа, в която синът намушкал с нож 74-годишния си баща. Вследствие на прободната рана, таткото е починал.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са били разпитани свидетели, изискани са писмени материали и е назначена съдебномедицинска експертиза.

Данчо е бил задържан от органите на МВР за срок от 24 часа, а по-късно и за 72 часа с постановление на прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Според започнати синът и таткото се заселили в Горски извор преди около 3 години, когато купили къща. Напоследък двамата мъже често се карали заради ремонта на жилището. Точната причина за конфликта преди фаталната нощ, предстои да се изясни. Местните жители не познаваха много добре бащата и сина, но коментираха, че по-младият мъж бил особен човек и имал психични проблеми, като дори е бил лекуван в клиника.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини