Депутатите обсъждат създаването на комисия за имунитетите на Борисов и Петков

В парламента депутатите трябва да вземат решение дали да бъде създадена комисия, която да се занимава с исканите имунитети на Бойко Борисов и Кирил Петков.

Според предложението комисията ще се състои от 12 депутати - по двама души от всяка парламентарна група. Тя ще работи до изчерпване на предмета си, но трябва да завърши работата си не по-късно от 18 юли.

Комисията трябва да прецени дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и да изготви становище. Предложението за създаване на временната комисия е на ПП-ДБ.

Корнелия Нинова вече обяви, че БСП няма да участва в комисията.

„Ще гласуваме против създаването на Комисия за поисканите имунитети и няма да имаме участници в нея. Смятаме, че това е скривалище за заподозрени в престъпления и е опит да се замете правосъдието и правораздаването. Сами чухте - комисия, която за шест месеца да замита следи и да изпере Бойко Борисов”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя  посочи, че според нея върви процес по взаимно изпиране, но по думите й това е „абсолютно неразбираемо от всяка гледна точка - политическа, морална и т.н”.

Според нея Гешев трябва да бъде изслушан в зала, за да се чуят фактите.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини