Делегация от Одрин бе на посещение в болницата в Кърджали


Община Кърджали и Тракийският университет в Одрин продължават и разширяват отличното си сътрудничество.
Днес на посещение в болницата в Кърджали имахме честта да посрещнем делегация от Тракийския университет в Одрин, водена от ректора на учебното заведение проф. д-р Ерхан Табакоглу.
„Продължаваме нашата съвместна дейност, която започнахме в хода на пандемията, под ръководството на г-н Хасан Азис. Изключително е важно сътрудничеството ни в областта на здравеопазването на нашите пациенти. Заболяванията не познават граници, затова е важно да имаме разбирателство, и в тази връзка благодарим за гостоприемството на община Кърджали, и Ви очакваме в Тракийския Университет в Одрин“. С тези думи ректорът на университета проф. д-р Ерхан Табакоглу приветства срещата между представители на болницата в Кърджали и делегацията от Одрин.
МБАЛ „Атанас Дафовски“ е основополагащо лечебно заведение за гражданите на Източните Родопи, припомних на гостите.
Искам да изразя задоволството си като кмет на Кърджали за това, че нашите отношения с Тракийския университет в Одрин продължават и в посока на обмяна на опит в множество сфери.
Доброто ни сътрудничество започна по програми за постковид-лечението на пациенти, а сега разширяваме сътрудничеството си с идеята да подпомогнем облагородяването на нашия опит в лечението на все по-широк спектър заболявания.
Пред ректора на Тракийския университет днес поставих и въпроса за обмяна на практически опит не само като гостувания на лектори, но и като размяна на лекари и медицински сестри, като в рамките на месец-два ще очакваме наша делегация да посети Тракийския университет.
С това ще уважим поканата на ректора на Тракийския университет наш екип да гостува там за обмяна на опит.
Отново поднасям благодарност към проф. д-р Тодор Черкезов, директора на нашата болница, и на ректора на Тракийския университет проф. д-р Ерхан Табакоглу за отличната съвместна работа.
Лекциите, които преподаватели от Тракийския университет изнасят тук, стават все по-предпочитани и от тях се възползват множество студенти и лекари днес.
Делегацията от Тракийския университет включва и пом.-ректора проф. Осман Нури Хатипоглу, главния лекар проф. д-р Абдула Таш, както и ръководителя на офиса на външните работи д-р Ръфат Гюргедерели.
Това написа в страницата си във Фейсбук кметът на Община Кърджали инж.д-р Хасан Азис.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини