Прибраха два бойни пистолета от тираджия на границата ни с Турция

    Два бойни пистолета са открити при проверка на камион на границата ни с Турция на пункта „Капитан Андреево“.

    Оръжията са засечени на28-и май, при проверка преди обед на влекач с полуремарке. Камионът, с турска регистрация и шофиран от турски гражданин, пътувал от  Великобритания през Германия и България за Турция. Според документите, декларирани ред митническите власти, превозваната стока били автомобилни части.

    За камиона е приложен метода „анализ на риска“ и возилото е отклонено за обстойна проверка. Извършен е и личен обиск на шофьора.

    При огледа проверяващият го митничар открива на кръста му, прикрепени с колана на панталона, два пакета. В единия от тях е открит боен пистолет и два пълнителя за него, а в другия пакет – части на разглобен пистолет. Още части от него са открити в джобовете на якето на мъжа, в страничния долап на влекача, както и в таблото на шофьорската кабина.
    Контрабандно пренасяните оръжия са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

    На ш53-годишният трафикант, е повдигнато обвинение. Наложена му е парична гаранция, както и забрана да напуска пределите на Република България, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини