Евгени Милев-Гейзо от бандата на Крокодилите напуснал страната фиктивно

Евгени Милев-Гейзо от бандата на Крокодилите напуснал страната фиктивно. Това обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Това е показала насрещна проверка на сръбските граничари и разговор между Цветанов и неговия сръбски колега. От проверката е станало ясно, че на сръбската граница са се явили двама души, докато на Калотина са били трима. По повод публикацията в столичен ежедневник, в който Гейзо заявява, че е в Германия, Цветанов заяви: „Това, което прави като кореспонденция за журналисти и адвокати, а не се е чул с брат си, не ви ли е малко притеснително. И факта, че той разбира от интернет, че го издирват и всъщност не се обажда на брат си, а се обажда веднага да каже, че от седмица е в Германия", предаде агенция КРОСС.

Цветанов заяви, че в момента има процедури по задържане на граничния полицай, който е въвел фиктивно лицето: „Той не успя да даде никакви смислени обяснения за това как е въвел лицето и за несъответствията във въведените от него данни. Това показва едно градене на алиби и мисля, че беше намерен добрия сценарий, който беше реализиран”. По думите на Цветанов, полицаят е обяснил, че вероятно Гейзо, след като е минал „Калотина", се е върнал и не са го видели или е минал укрит в ТИР. Служителят на Гранична полиция обаче не си спомня дали по това време изобщо са минавали тирове, обясни Цветанов.

Собственикът на колата, с която е извършен обирът е задържан. Цветанов заяви, че у него са намерени 9 мобилни телефона.

Припомняме, че в нощта на 13 срещу 14 декември, при спецакция по автомагистрала "Тракия" край Вакарел, беше убит небезизвестният Димитър Митрев – Богровеца /38 г./. Групата, наречена "Крокодилите" – част от която са братята Евгени и Емил Милеви, е следена от органите на реда от доста време. Екшънът започнал, след като късно миналата вечер престъпниците отвлекли турски гражданин с цел обир, като през цялото време са били следени от полицията. Обирджийте били тежко въоръжени, с автоматично оръжие и бронежилетки. Полицаите ги обградили край пътния възел за Вакарел, при което се разразила престрелка. Освен Митрев, други пострадали няма и от двете страни. Неговите съучастници успяха да избягат.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини