Допълнителен прием на заявления от фермери за помощ заради войната в Украйна

В понеделник започва допълнителният прием на заявления за държавна помощ заради войната в Украйна, но възможност за  подаване на документи ще има само пет работни  дни, предупреждават от Министерството на земеделието.

Допълнителния прием на заявления по държавната помощ за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна  ще бъде отворен в периода 15-19 май.

При първия прием в началото на април  бяха приети над 36 хиляди заявления, 35 хиляди от които бяха допустими за подпомагане.

След изтичане на срока в агроведомството са получени множество сигнали от земеделските стопани, които не са успели да подадат своите документи. Това е причината за отваряне на допълнителен период за прием на заявления по схемата.

Фермерите, които не са кандидатствали по време на първия прием, могат да подадат документи сега, дори да са достигнали тавана на помощта до 250 000 евро, тъй като Министерството на земеделието е поискало от службите на ЕК  увеличаване на тавана по държавната помощ.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини