Златните дискотечни хитове на 90-те припомня DJ Djoto MC в Нощта на музеите в Хасково

Изображение 1 от 2

    Покана за денс парти в духа на 90-те години на 20 век отправя Регионалният исторически музей в Хасково за любителите на дискотечните хитове. Инициативата стартира в 21 часа на 13-ти май в лапидариума на музея.

    Чрез нея Хасково ще се включи в отбелязването на Европейската нощ на музеите. Повече от 50 музея и галерии в страната ще предложат богата програма от изложби, концерти, работилници, филми, организирани турове с гид в този ден.

    В Хасково зад пулта за ретро партито ще е един от най-колоритните и емблематични водещи от местната парти сцена DJ Djoto MC. Той е подготвил много любими парчета за поколението на среда възраст. Поканата важи и за по-младите гости и жители на града, които ще чуят любимите песни на своите майки и бащи и ще се забавляват заедно с тях.

    Преди ретро дискотеката, от 20.30 часа, ще има прожекция на разширен трейлър на най-новия сериен филм на РИМ-Хасково „Загадки и истории в музея“.

    Рим-Хасково ще е отворен през целия ден от сутринта и ще работи до 1 часа след полунощ на вход „свободен“, обясни директорът на музея Пенко Добрев. В инициативата е включена и благотворителна акция. По време на дискотеката дошлите в музея ще могат да се снабдят с лекоалкохолни коктейли, а средствата от закупуването им ще бъдат преведени за дарителската кампания, в която се набират средства за спасителни проучвания на новооткритата гробница със стенописи край хасковското село Текето.

    Днес беше съобщена добрата новина, че първоначалната необходима сума за започване на проучвателните дейности от археолога доц. Д-р Георги Нехризов и екипа му в зоната на некропола от 25 хил.лв., вече е почти събрана. През вчерашния ден голямо дарение от 10 хил. лв. е направил столичният адвокат Тодор Батков, с което събраните средства се вече над 20 хил. лева.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини