Росен Костурков: Съставът на кабинета ще бъде ясен до 1 седмица

аботи се по персоналния състав на евентуалното правителство, което ние ще предложим, но ние още не сме в хипотезата на раздадени мандати. Процедурно времето ще е около 10 дни, за които ние ще подредим персоналния състав на кабинета на малцинството, който ще предложим. Има насоки какви да бъдат имената, каква да бъде структурата на Министерския съвет, който ние ще предложим. Има много време, за да се изчистят тези неща и да бъдат обявени, няма имена, които да са спрягани за премиер. Съставът на кабинета ще бъде ясен до 1 седмица." Това каза днес пред БНТ Росен Костурков от "Продължаваме промяната" - "Демократична България".

Той поясни, че в парламента ще има плаващи мнозинства, което означава тежка работа на Народното събрание. "Ще очакваме подкрепа по политики - и от ДПС, БСП, ИТН, както и от "Възраждане", но управленската програма ще бъде на ПП-ДБ", отбеляза Росен Костурков.

Той очаква днес да бъде приет правилникът за работа на парламента. Вчера това не стана, като се стигна до скандали и обиди между депутатите. "Следващата стъпка е изборът на комисии, което е дълъг процес, другата седмица по това време ще ги имаме, не очаквам никакви скандали. Имаме номинация за председател на правната комисия - Стою Стоев", каза още Росен Костурков.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини