Награди за Хелфи и демонстрации по първа помощ в „Славейков“

В малък празник за учениците на СУ „П. Р. Славейков“ се превърна награждаването на най-добрите художници и литератори, отделили от времето и енергията си да участват в училищния конкурс „Учи с Хелфи“. Конкурсът бе организиран от клуб „Шампиони в доброто“ към БМЧК с ръководител Моника Колева и екипа за оказване на първа помощ към училището с ръководители Станка Камбурова и Златина Недева.

В продължение на един месец децата на „Славейков“ рисуваха своята интерпретация на духчето Хелфи – то ни учи как да се справяме с различни инциденти в ежедневието, както и да ги предотвратяваме, а и да оказваме първа помощ при необходимост. „Всички ние носим духчето Хелфи в сърцето си. Помагаме то да излезе от хартията и да влезе в класната стая.“, споделят младите червенокръстци.

Учениците от училищния екип по първа помощ направиха демонстрации на своята подготовка за справяне с различни фрактури и третиране на травми заедно с обяснение какво и как се случва. Дадоха практически съвети на малчуганите как да пазят себе си и околните.

Програмата продължи с изпълнения на вокалните групи на Райна Паслиева и Димитър Ганев, посветени на приятелството и доброто.

След това започна и самото награждаване на победителите в конкурса за рисунка, а наградите връчи директорът Милко Багдасаров. Първокласничката Ейлем Осман се класира на първо място в конкурса за рисунка, посветена на Хелфи. Журито определи две втори места – за Акай Хикмет и Джейлин Салим от 3“г“ клас, както и три трети –за Джейлин Мехмед от 3“е“, Мелин Джамбаз и Димитър Добриков от 3“г“.

Есета, посветени на Хелфи и добротворчеството, писаха по-големите славейковци. Есето на Ива Семерджиева от 7“а“ зае първото място, на Бусе Салим от 7“а“ – второ място, а третото място е за петокласничката Мелани Одажиева.

На финала на празника червенокръстците на „Славейков“ подариха тениска със своето лого на директора Багдасаров, за да го включат в своя екип и да благодарят за подкрепата. И призоваха: „Не забравяйте – с лесни стъпки можете да спасите човешки живот!“

На училищния отбор по първа помощ при СУ „Петко Рачов Славейков“ още през месец май предстоят състезания на общинско и областно ниво, в които да покажат какво са научили.

Целта на програма „Хелфи“ е провеждане на занимания, насочени към деца от детски градини и начален етап на обучение за придобиване на знания относно превенция на инциденти и оказване на първа помощ. Доброволците преминават през различни интерактивни занимания, свързани с наръчника по програма „Хелфи“, основни знания по първа помощ, презентационни умения, съвети за работа с деца и други.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини