Община Перник обяви конкурс за директор на Регионалния исторически музей

Община Перник обяви конкурс за директор на Регионалния исторически музей (РИМ). Съобщението е публикувано на официалния сайт на общинската администрация.

Изисквания за длъжността са кандидатът да има висше образование степен „магистър“ в направленията - история и археология, социология, антропология и науки за културата. Явилият се за участие в конкурса трябва да разполага и с петгодишен опит в професионалното направление.

Предимство на кандидата биха донесли присъдени научни степени, опит в областта на музейното дело и опазване на културното наследство, участие в разработването и реализацията на програми и проекти, чуждоезикова и компютърна подготовка. Конкурсът ще включва защита на концепция за дейността и развитието на РИМ – Перник за период от пет години, подробно разработена за първата от тях и събеседване.

Концепцията трябва да съдържа анализ и оценка на състоянието на музея, основни проблеми на функционирането му, тенденции и възможности за развитието на музея като културен и научен институт и мястото му в музейната мрежа, определяне на целите, приоритетните области, очакваните резултати в управлението, финансирането, структурата и организацията на дейността на музея, пътищата за постигането им.

Документите се подават в деловодството на Община Перник в срок от един месец от датата на публикуване на обявата.

Конкурсът за директор на РИМ - Перник се провежда поради необходимостта от постоянен кандидат, който да оглави позицията. До момента тя е заемана от временно изпълняващи длъжността (ВрИД) лица, каза за БТА заместник - кметът на община Перник Стефан Кръстев.
Към момента ВрИД директор на музейната институция е Венцислава Крумова.
Във фондовете на пернишкия музей се съхраняват над 60 000 движими културни ценности.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини