Международният младежки център в Перник и Европейският политехнически университет започват кампания за кариерно ориентиране в училища от региона

Международният младежки център (ММЦ) в Перник заедно с Европейския политехнически университет (ЕПУ) в областния град започват кампания за кариерно ориентиране в училища от региона. Това съобщиха от екипа на ММЦ.

Началото на серията от срещи е поставено в Професионалната гимназия по транспорт „Юрий Гагарин“ в Радомир. Там проф. Веско Панов, заедно с други представители на ЕПУ, са разказали за специалностите и перспективите, които предоставят пред младите хора. В неформална среда двете страни са разговаряли за важността от инвестирането в обучение и образование, както и за реализацията на съвременния пазар на труда.

През декември миналата година ЕПУ инициира в Перник среща на тема: „Бизнес и образование. Заедно ще успеем!". В нея участваха представители на училища, фирми и административни структури. „ЕПУ е единственият частен политехнически университет в България, акредитиран да обучава студенти в направленията „Информатика“, „Строителство“ и „Енергетика“ едновременно на български и английски език“, каза тогава ректорът на висшето учебно заведение проф. д-р Марин Маринов.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини