Корнелия Нинова в Хасково: "БСП за България" е реалната лява партия, всичко друго е менте

    БСП е реалната партия в лявото пространство. Новопоявилите се претенденти са менте. Това заяви пред симпатизанти и поддръжници на Коалиция „БСП за България“ в Хасково лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

    Тя пристигна за среща с електората и в подкрепа на кандидатите за депутати от листата на Коалицията за изборите на 2-ри април за народно събрание от МИР 29 -Хасково. Водачът в Хасково е заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров.

    „Това че заместник- председателят на партията е кандидат от Хасково е знак, че този регион е важен за нас. Цялата листа тук е много хубава-има и млади, и опитни колеги, както и много юристи, което е важно за присъствие в Парламента“, посочи Корнелия Нинова.

    „Целта на БСП за предстоящия вот от Хасково е само една- такава, какъвто е номерът на нашата листа -1, най-добро представяне“, добави водачът Атанас Зафиров.

    На входа на НТС Корнелия Нинова беше посрещната от местните поддръжници на левите идеи с медена питка.

    „Мило и гостоприемно ни посрещат. Ние сме обнадеждени. Идвам в Хасково от Кърджали, пътувам и в цялата страна, и виждам оживление. Хората споделят, че настоящата кампания е по-различна от тази за предходните избори- по-жива и по-енергична е, така че сме оптимисти за изхода от нея.“, каза Корнелия Нинова.

     „В тази кампания имаме предимството да говорим за поети ангажименти и свършена работа с резултати, за разлика от други политически формации. Ако досега сме поемали ангажименти, то днес можем да отчетем, като свършена много силна социална програма в правителството благодарение на БСП: безплатни градини и ясли, безплатни учебници до 12-ти клас, еднократна помощ от 300 лв. за всяко дете до 4-ти клас, увеличено майчинство и детски надбавки, данъчни облекчения за млади семейства, увеличена на 50 % от средната минимална заплата, увеличени пенсии. Освен това, стъпваме и на още няколко приоритета, които отстояваме-искаме неутралитет за България, дипломатически преговори, установяване на траен мир и спиране на войната в Украйна“, подчерта лидерът на БСП.

    Корнелия Нинова отбеляза и темата, която е поставена на дневен ред от социалистите и според нея силно привлича вниманието на обществеността- референдума за забрана на джендър идеологията в българските училища. „Искаме да запазим семейството и децата си чисти от тези идеологии. Казваме, че всеки над 18 години е свободен да решава как да живее живота си, но не сме съгласни децата ни да бъдат облъчвани с това, че могат да бъдат нещо друго освен момиче и момче. Искаме да сме майки и бащи, а не родител едно и родител две“.

    Корнелия Нинова представи и целите на Коалицията за бъдещето, което отново е свързано със силно развитие в социалната политика.

    Програмата на Коалиция „БСП за България“ е единствената от предложените в политическия спектър, която предлага бързо овладяване на инфлацията и един от механизмите за това е налагането на таван на цените за 3 месеца, подчерта тя пред залата. За противниците на идеята, които смятат, че това е антипазарна икономика Нинова посочи примери с редица европейски държави, сред които Испания и Гърция, в които това вече е сторено.

    Трябва да се действа в спешна нужда и в областта на земеделието, каза още лидерът на БСП, като посочи, че Коалицията има разработена стратегия за възстановяване на напоителните системи. За да са конкурентноспособни на колегите си от Европа, е необходимо и изравняване на субсидиите за българските земеделци, конкретизира още тя. В този контекст в предизборната платформа има и концепция за разработването на държавни борси, чрез които да се скъси пътя от производителя до потребителя.

    Нинова е категорична, че трябва да се гласува на предстоящите избори с разум, а не с емоция, тъй като трябва да има редовно правителство. Според нея шести избори биха били катастрофални, тъй като България все още няма гласуван бюджет.

    Според прогнозата й в 49 Народно събрание ще влязат пет политически формации, сред които и коалицията, в която е БСП. Вие трябва да решите дали и с кого ще управляваме, посочи тя през залата и доразви призива си, като съобщи, че след вота на 2-ри април ще бъде проведено вътрешно партийно допитване за това.Високата избирателна активност е единственият начин за преодоляване на политическата криза, в която се намира страната, обобщи и водачът на листата в Хасково Атанас Зафиров.

    Преди срещата си със симпатизантите Корнелия Нинова, Атанас Зафиров и останалите кандидати за депутати от Хасково поднесоха цветя на паметника на Капитан Петко войвода и почетоха паметта на героите и бежанците в Деня на Тракия.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини