РИОСВ –Хасково глоби две общини за непочистени сметища

Две общини-Хасково и Симеоновград са с наложени глоби от Регионалната инспекция по околна среда и води заради неизпълнени предписания за почистване на терени. Актовете, наложени на  Община Симеоновград са два.

Експертите от РИОСВ са направили през февруари общо 108 проверки. Дадени са  44 предписания за отстраняване на установени нарушения или за изпълнение на екологични изисквания.

За извършване на дейност без изградени пречиствателни съоръжения на дружеството, експлоатиращо канализационните системи на градовете Харманли, Любимец и Симеоновград са съставени 3 акта по Закона за водите.

С нагазание е и фирма от  Харманли. То е  за неизпълнение на предписание за подаване на заявление в Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив и провеждане на процедура по издаване на разрешително за заустване от обекта й винарска изба на разклона за Наложена е една еднократна санкция по Закона за опазване на околната среда в размер на 1931 лв. на дружеството, експлоатиращо ГПСОВ - Димитровград, за изпускане на отпадни води, в които е засечено превишаване на допустимата норма фосфор.

При проверките инспекторите са отбелязали, че и изпълнено предишно предписание за почистване на излезли от употреба автомобилни гуми в кв. „Бадема“ в Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини