Почина великият Пако Рабан

Почина Пако Рабан, съобщиха АФП и Ройтерс.

Роденият в Испания моден дизайнер Пако Рабан, прочул се с космическите си модели през 60-те години, е починал на 88 години в Портсал, Бретан, Франция, съобщи Ройтерс.

Кончината на Франсиско Рабанеда и Куерво, както е рожденото име на Пако Рабан, бе потвърдена от говорител на испанската група "Пуч", която контролира бранда на Пако Рабан, след като той се оттегли преди две десетилетия.

Paco Rabanne е роден на 18 февруари 1934 г. в град Сан Себастиан, страната на Баските. Напуска Испания и заминава за Франция със своята майка в края на Испанската гражданска война. С образование на архитект, с превръща в "непоносимото дете" в света на френската мода на 60-те години.

Рабан стартира своята модна кариера, създавайки бижута за Живанши, Диор и Баленсиага. Отваря собствена модна къща през 1966 г. Използва в работата си неконвенционални материали като метал, хартия и пластмаса за своите необичайни и пищни модели.

Притежава много популярна парфюмерийна серия от 35 аромата.

Пако Рабан също е известен и с дизайнерските изяви на костюми във филмовото изкуство и филмовата индустрия.

Рабан също проявява интерес към паранормалните явления и впоследствие става автор на няколко книги с такава тематика, от които най-популярни са Траектория от един живот към другАпокалипсисВ средата на времето и др.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини