Задържаха дрогиран тираджия с кокаин за 777 120 лева

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа турски гражданин за опит за контрабанда на кокаин за 777 120 лева и за управление на камион след употреба на наркотици, съобщиха от държавното обвинение.

На 18.01.2023 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ при опит да напусне страната ни към Турция е бил отклонен за щателна митническа проверка товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от 39-годишния турски гражданин. В арматурното табло и зад тапицерията на задната стена на шофьорската кабина са били открити общо 9 пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество с общо нето тегло 6.476 кг. При извършения полеви наркотест веществото реагирало на кокаин. Водачът е бил тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство, чието показание дало положителен резултат за употреба на амфетамин и метамфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство. По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково на водача на товарната композиция са били повдигнати обвинения за две престъпления – за опит за контрабанда на наркотика и за шофиране на автомобила под въздействие на дрога.

С постановление на наблюдаващия прокурор водачът на товарния автомобил Ф.С. е задържан за срок до 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини